CONSULTORIA
EN SEGURETAT ALIMENTÀRIA
T'oferisc assessorament tècnic en la implantació, revisió, seguiment i desenvolupament del teu sistema d'autocontrol, en la mesura en què la teua empresa ho necessite. Puc prestar-te des d'un suport puntual fins a un assessorament continu, o arribar a ser el teu propi departament de qualitat, si és el que necessites.


Sistemes RPHT
Els Requisits Previs d'Higiene i Traçabilitat (RPHT) són l'avantsala a l’APPCC, però no per això menys importants, perquè la seva correcta implantació és bàsica per a aconseguir que molts dels perills que posteriorment identificarem en l'anàlisi APPCC, estiguin ja baix control.
Els RPHT consten dels següents plans:
• Pla de control de la qualitat de l'aigua
• Pla de neteja i desinfecció
• Pla de formació i control de manipuladors
• Pla de manteniment preventiu
• Pla de control i vigilància de plagues
• Pla de gestió de residus
• Pla de control de la traçabilitat
• Pla de control de matèries primeres i proveïdors
• Pla de manteniment de cadena de fred
Sistema APPCC
El sistema d'anàlisi de perills i punts crítics de control (APPCC), és un sistema preventiu que pretén garantir la seguretat dels aliments, identificant els perills existents en cada etapa del procés d'elaboració i proposant les mesures preventives per al seu control i les accions correctores a aplicar, en cas necessari.
El sistema APPCC es sustenta en aquests principis:
• Identificar els possibles perills i riscos
• Definir els punts de control crítics
• Fixar el límit crític per a cada PCC
• Establir un sistema de vigilància
• Proposar les accions correctores
• Establir el sistema de documentació
• Definir procediments per a la verificació
Control d'etiquetatge
Les exigències en matèria d'etiquetatge dels aliments són cada vegada més estrictes.
És essencial garantir que la informació facilitada al consumidor s'ajusta al marc legal establert.
Control d'al·lèrgens
Les exigències en matèria d'etiquetatge dels aliments són cada vegada més estrictes.
És essencial garantir que la informació facilitada al consumidor s'ajusta al marc legal establert.
Càlcul de la composició nutricional
Per a poder facilitar al consumidor la informació sobre la composició nutricional dels aliments, pot realitzar-se una analítica del producte final, o bé pot calcular-se el valor nutricional a través de càlcul.

